Vitlöksdoftande spaghetti carbonara

20 min
4
Spaghetti carbonara
Foto: Matilda Lindeblad
20 min
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 3 ägg
  • 3 msk grädde
  • 100 g finriven parmesan
  • 200 g rökt skinka, sidfläsk eller bacon
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • salt och svartpeppar
  • persilja
  • ev 4 äggulor

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vattnet till spaghettin. Vispa ihop ägg, grädde och hälften av osten. Strimla skinkan och vitlöken. Hacka löken. Stek skinka och lök i en stekpanna.
  2. Häll av vattnet från spaghettin och blanda den med skink- och lökblandningen. Rör sedan ner äggröran. Rör ordentligt så att inte äggen stelnar.
  3. Servera med resten av osten och eventuellt med en äggula till varje portion.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept