Johans hallonmuffins

25 min
Johans hallonmuffins
Foto: Matilda Lindeblad
25 min

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl filmjölk
  • 2 st ägg
  • 1 dl smält smör
  • 1 paket frysta hallon (275 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner filmjölk, ägg och det smälta smöret. Rör tills allt är blandat. Vänd ner hallonen försiktigt.
  2. Klicka smeten i 12 stora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Vänd ner hallonen i smeten och pricka smeten rätt i formarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept