Charlotta Malhotras färskostkräm

Charlotta Malhotras färskostkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Charlotta Malhotras färskostkräm

Av: Charlotta Malhotra

Från: Efterlängtade efterrätter

7 ingredienser

Nästan som mjukglass. Fast ännu bättre. Receptet ger 10-12 portioner.

Ingredienser

  • 200 g färskost (typ Philadelphia)
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Rör ihop färskost, äggulor och strösocker. Tillsätt vaniljsocker
  2. och salt.
  3. Vispa grädden och äggvitorna var för sig och vänd sedan
  4. ner i smeten.
  5. Häll upp smeten i en form och låt stå i kylen i minst 4 timmar
  6. före servering.
  7. Servera gärna i små fina glasburkar.