Champinjonsallad med rädisor i senapsdressing

Champinjonsallad med rädisor i senapsdressing
Foto: TV4

I den här salladen är det dressingen som har huvudrollen. Den ljusa franska senapen påminner lite om pepparrot, och det är den som ger karaktär. Här serverar vi rädisorna hela, men man kan också skiva dem.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g champinjoner
  • sallatsblad efter säsong
  • 1 knippa rädisor
  • 1 knippa gräslök
  • 3 msk ljus fransk senap
  • 1 msk rödvins- eller sherryvinäger
  • 1 äggula
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj och ansa sallat och rädisor. Ansa champinjonerna och skiva dem ca 1/2 cm tjockt.
  2. Lägg upp sallatsbladen, champinjonskivorna och rädisorna vackert på fat. Hacka gräslöken och strö den över.
  3. Dressing: Vispa samman senap, äggula och vinäger, gärna med matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Tillsätt grädden och fortsätt vispa en stund. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept