Champinjonomelett

Champinjonomelett
Foto: TV4

Omelett passar fint som lunch, kvällsrätt, till supén eller på buffén. Du gör din omelett precis så elegant som du vill, det är fyllningen som avgör. Här har vi valt en stuvning med champinjoner.

16 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • smör
  • 250 g champinjoner
  • smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk rött portvin
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Stuvning: Borsta champinjonerna och dela dem i klyftor. Fräs svampen i smör tillsammans med hackad lök, tillsätt grädde och låt koka tills såsen tjocknar. Häll på vin och rör om, krydda med salt och peppar.
  2. Omelett: Vispa ihop äggen med grädde, salt och peppar. Hetta upp pannan med en stor klick smör. När smöret är brynt och slutat skumma hälls omelettsmeten i.
  3. Skaka pannan och rör med en gaffel tills smeten börjar stelna. Fatta pannan i vänster hand och slå lätta slag mot skaftet på pannan med höger knytnäve. Luta samtidigt pannan något nedåt. Lägg i stuvningen och rulla ihop omeletten. Lägg den på ett fat och strö hackad persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept