Champinjongratinerad kyckling med hasselbackspotatis

Champinjongratinerad kyckling med hasselbackspotatis
Foto: TV4

Ibland är det praktiskt att laga två rätter samtidigt i ugnen. Börja med potatisen och ställ in kycklingen när ca 20 minuter återstår av tillagningstiden.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 10 färska champinjoner
  • smör till stekning
  • 1,5 dl riven ost

Stuvning:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kycklingbuljong
  • Hasselbackspotatis:
  • 12 jämnstora potatisar
  • 2,5 msk smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen och snitta dem i 3 mm skivor: lägg potatisen i en träsked, när du skär så stoppar skedens kanter upp kniven strax innan du skurit igenom hela potatisen. Ställ potatisarna tätt ihop i en smord ugnssäker form, strö salt, peppar och ströbröd över. Klicka på smör och baka i ugnen i ca 45 minuter. Känn efter med en provsticka att potatisen är mjuk rakt igenom.
  2. Stuvning: Smält smör i en kastrull. Ta av kastullen från värmen och vispa ner mjölet och spä med kycklingbuljong, lite i taget under omrörning. Låt puttra fem minuter på svag värme.
  3. Tärna kycklingköttet och borsta och dela champinjonerna. Lägg kyckling och champinjoner i en ugnssäker form, häll såsen över och strö över ost. Gratinera i 15 - 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept