Champinjonfyllda kronärtskockor

Champinjonfyllda kronärtskockor
Foto: TV4

Det här är en läcker och rolig förrätt. Det känns väldigt festligt att bli serverad en ätbar blomma. Se till att fyllningen är riktigt het och servera så fort du fyllt skockorna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • 1 citron
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 msk konjak
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk hackade kryddörter

Gör så här

  1. Bänd bort skaften på skockorna och skär av bladens yttersta spetsar. Skär skivor av citronen och bind fast under skockorna för att förhindra missfärgning vid koket.
  2. Koka skockorna i saltat vatten i en kastrull stor nog att rymma alla skockor. Koka tills bladen går lätt att lossa. Räkna med ca 30 minuter beroende på storleken. Låt skockorna svalna. Lossa och ta bort de innersta bladen och skägget i bottnen.
  3. Champinjonstuvning: Skär champinjonerna i skivor och stek i smöret. Häll på grädden och koka stuvningen till lagom simmighet. Smaka av med konjak, salt, peppar och senap. Senapen reder lite. Rör till sist i de hackade kryddörterna. Fördela den heta stuvningen i skockorna och servera genast. Tips: Byt ut mot kronärtskockshjärtan på burk och gratinera i ugnen med riven ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept