Champinjoner på grekiskt vis

Champinjoner på grekiskt vis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Champinjoner på grekiskt vis

11 ingredienser

Ett klassiskt sätt att tillreda champinjoner på. Salladen kan göras i ordning långt i förväg, om den får stå kallt. Servera som liten förrätt eller som tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 250 g champinjoner (små)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin, tort
  • 1 dl vatten
  • 1 msk torkade korianderfrön
  • 1 msk tomatpuré
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk potatismjöl
  • färska örter

Gör så här

  1. Ansa champinjonerna. Häll olja, vatten, vin, tomatpuré och koriander i en kastrull. Koka upp lagen och lägg i champinjonerna. Koka i 5-7 minuter.
  2. Ta upp svampen. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och red av lagen till en sås. Krydda med salt, peppar och citron.
  3. Häll såsen över champinjonerna och låt kallna helt. Dekorera med färska örter före servering.