Champinjoner på grekiskt vis

Champinjoner på grekiskt vis
Foto: TV4

Ett klassiskt sätt att tillreda champinjoner på. Salladen kan göras i ordning långt i förväg, om den får stå kallt. Servera som liten förrätt eller som tillbehör.

9 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g små champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt, vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk torkade korianderfrön
  • 1 msk tomatpuré
  • några droppar citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk potatismjöl
  • färska örter

Gör så här

  1. Ansa champinjonerna. Häll olja, vatten, vin, tomatpuré och koriander i en kastrull. Koka upp lagen och lägg i champinjonerna. Koka i 5-7 minuter.
  2. Ta upp svampen. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och red av lagen till en sås. Krydda med salt, peppar och citron.
  3. Häll såsen över champinjonerna och låt kallna helt. Dekorera med färska örter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept