Ceviche Nikkei

45 m
4
45 m
4

Du behöver

  • 300 g tonfisk
  • 1 avokado
  • 4 rädisor
  • 50 g svarta oliver
  • 50 g friterad fläsksvål
  • 3 plattor wonton
  • 4 räkchips
  • 1 sötpotatis
  • 1 kruka shiso krasse
  • 2 msk mirin
  • 2 msk ponzu
  • 2 msk soyu
  • 1-2 röda chili
  • 6 lime

Gör så här

  1. Dela tonfisken i 0,5 cm stora bitar längs med fibrerna. Vänd i lite salt.
  2. Mixa oliverna till en kräm. Skiva och fritera wontonen.
  3. Baka av sötpotatisen i ugnen och dela sedan i 0,5 cm stora kuber.
  4. Skiva rädisorna tunt och lägg i kallt vatten.
  5. Mixa chili och saft från limen till en chilisaft.
  6. Blanda ihop soyu, mirin, ponzu till en glaze.
  7. Lägg tonfisken i en skål eller lite djupare tallrik. Häll sedan över av chilisaften.
  8. Lägg där efter på sötpotatisen och den friterade fläsksvålen. Droppa över lite av glazen och olivkrämen. Lägg över rädisorna och avokadon som du klyftat fint i små klyftor.
  9. Dekorera med räkchipsen och din friterade wonton. Avsluta med krassen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept