Ceviche Mixto

45 m
4
45 m
4

Du behöver

  • 120 g sejfilé
  • 100 g kokt bäckfisk
  • 120 g calamares
  • 6 lime
  • 1-2 gula chili
  • 1 sötpotatis
  • 2 pilgrimsmusslor
  • 50 g chulpi majs
  • 50 g jumbo majs
  • 1 kruka koriander krasse

Gör så här

  1. Skär fisken, bläckfisk och calamares i 0,5 cm stora bitar. Vänd dem i lite salt.
  2. Mixa saft från limen och den gula chilin. Antal beror på den styrka du vill ha.
  3. Rosta sötpotatisen i ugnen för sedan skala den och skära i 0,5 cm kuber där med.
  4. Stek pilgrimsmusslan som hastigast i en torr panna.
  5. Chulpi majsen skall friteras medans jumbo majsen skall kokas.
  6. Lägg fisken och skaldjuren i en skål eller lite djupare tallrik. Häll över din chilisaft och blanda ner potatis och majs.
  7. Dela musslan i mitten och sedan i 4 lika stora bitar och blanda ner i cevichen. Dekorera med krasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept