Ceviche med torsk, lime och citron

Ceviche med torsk, lime och citron
Foto: TV4

Det här receptet kommer från Mexiko. Fisken är marinerad i både citron och lime och ska marinera över natten, så ta god tid på dig. Servera som förrätt eller supé. Majskolvarna kan bytas ut mot kokt sötpotatis.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g tinad torskfilé
  • 0,5 dl pressad limesaft
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 rödlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 majskolvar
  • 2 sallatshuvuden
  • 2 röd spansk peppar

Gör så här

  1. Skala och skär den ena rödlöken i ringar. Skär fisken i små bitar.
  2. Blanda limesaft, citronsaft, olja, chilipulver, vitlök, lite salt och peppar i en bunke. Blanda ner fisk och den skivade löken, vänd runt ordentligt och låt marinera över natten.
  3. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten i 20 minuter. Skär dem i mindre bitar. Dela, skölj och strimla chilifrukterna. Arrangera sallatsbladen vackert på tallrikar och fördela fisken ovanpå. Skär den andra löken i ringaroch garnera cevichen med lökringar, chilistrimlor och kokta majskolvar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept