Ceviche med kokosvatten

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 400 g lax, torsk eller kummel
  • 1 jalapeño eller grön spansk peppar
  • 2 stora limefrukter, saft från (ca 2/3 dl)
  • 2 msk kokosvatten
  • 1,5 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 0,33 gurka
  • 2 syrliga äpplen
  • 2-3 salladslökar
  • ev. svartkål eller grönkål
  • färsk koriander
  • krasseblommor eller andra ätliga blommor
  • ev. nachochips eller tostadas, till servering

Gör så här

  1. Putsa fisken och skär den i tunna skivor tvärs över fibrerna. Strimla chilin.
  2. Lägg fisken på ett fat och fördela chilin ovanpå. Ringla över hälften av limesaften, kokosvattnet och oljan och krydda med salt och peppar. Låt stå i cirka 20 minuter, rumstemperatur går bra. Ju längre den står, desto mer tillagad blir fisken.
  3. Skiva gurkan riktigt tunt. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Strimla salladslökarna fint. Fördela alltsammans över fisken. (Har du svart- eller grönkål? Skär bort den grova stjälken, strimla kålen riktigt fint och lägg på detta samtidigt.)
  4. Ringla över resterande limesaft, kokosvatten och olja och krydda med salt och peppar. Toppa med koriander och blommor och servera gärna med nachochips eller tostadas.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept