Ceviche med hälleflundra och citron

Ceviche med hälleflundra och citron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ceviche med hälleflundra och citron

8 ingredienser

Detta recept på råmarinerad fisk kommer från Chile. Färsk citronsaft gör fiskköttet ”färdigt” och mycket gott. Du kan använda hälleflundra, piggvar, sjötunga eller rödtunga. Bjud som förrätt eller lätt kvällsrätt med bröd till.

Ingredienser

portioner
  • 400 g färsk fiskfilé, fast
  • 3 dl citron, pressad
  • 2 röd spansk peppar
  • 2 rödlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 2 majskolvar
  • salladsblad

Gör så här

  1. Kärna ur chilifrukterna under rinnande kallt vatten och finhacka dem. Skala den ena rödlöken och vitlöken, skär dem i tunna skivor. Ta bort alla ben i fiskfiléerna och skär fisken i 1 cm stora kuber.
  2. Lägg fisk, lök och vitlök i en skål, häll över citronsaften och låt stå 2–3 timmar i kylen för att marinera. Fisken är klar när den är vit och ogenomskinlig.
  3. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten i 20 minuter och skär dem i mindre bitar. Skär den andra löken i strimlor. Arrangera sallatsbladen vackert på tallrikar och fördela fisken ovanpå. Garnera med majs och lök.