Laxfilé med krispigt täcke och äppelyoghurt

Laxfilé med krispigt täcke och äppelyoghurt
Foto: Torbjörn Larsson

Du behöver

  • 4 st laxbitar ca 150g
  • salt och peppar
  • 1,5 dl smulat knäckebröd med 100% fullkornsråg och låg salthalt
  • 1 dl parmesanost
  • 1 dl hackad persilja och/eller dill
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 1 knippe färska morötter
  • 100 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk smör
  • 2 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • 1 st syrligt äpple
  • 2,5 msk kapris (ca)
  • salt & peppar
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda knäckesmulor med riven parmesanost, hackad persilja och smält smör, fördela blandningen på laxen. Baka laxen i ugnen 250ºC i ca 8-10 minuter.
  3. Dela potatisen i halvor, skala morötterna och dela dem på längden, skölj sockerärtor och rädisorna.
  4. Fräs morötter och potatis i smör utan att det tar färg, tillsätt sockerärtorna och sist rädisorna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda yoghurt med fint tärnat äpple och kapris, salta och peppra.
  6. Servera laxen med grönsakerna, äppelyoghurten och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept