2 dl knäckebröd, smulat 100 % fullkornsråg med låg salthalt
olja, till stekning
1 isbergssallad (litet huvud)
1 ask ärtskott
0,5 l jordgubbar (kan bytas ut mot t ex persika, melon eller päron)
1 dl pumpakärnor
100 g getost
Grön salsa, 6-8 portioner:
20 g färsk bladpersilja [1 litet knippe]
3 sardellfiléer
3 msk kapris
2 klyftor vitlök
3 msk äppelcidervinäger
1 dl olivolja
salt
peppar
Gör så här
Skär kycklingen i mindre bitar, dela varje filé i ca 4-5 bitar.
Salta och peppra kycklingen, vänd i vetemjöl.
Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg och panera sedan i knäckesmulorna.
Stek kycklingen krispig i olja i en stekpanna.
Skölj och riv isbergssalladen i grova bitar, lägg på ett uppläggningsfat eller direkt på tallrikar.
Strö över ärtskott, halverade jordgubbar, pumpakärnor och smulad getost.
Till salsan: Skölj och ta bort stjälkarna från persiljan. Kör alla ingredienser i en mixerkanna eller i en matberedare till en grön sås. Smaka av med peppar och ev salt. Såsen kan sparas ca 1 vecka i kylskåp
Lägg den nystekta kycklingen på salladen och ringla över den gröna salsan.