Rökt laxcarpacchio med västerbotten, senapscrème och knäckekrisp

Rökt laxcarpacchio med västerbotten, senapscrème och knäckekrisp
Foto: Torbjörn Larsson

Du behöver

  • 300 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk honung
  • 4 skivor knäckebröd med 100 % fullkornsråg med låg salthalt
  • 50 g västerbottenost eller lagrad prästost
  • 1 bit färsk pepparrot (liten bit)
  • 1 knippe dill (liten knippe dill)
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Lägg ut laxskivorna plant på ett stort fat.
  2. Blanda samman creme fraiche, Dijonsenap och honung. Ringla lite av såsen över laxskivorna, servera resten i en skål.
  3. Rosta knäckebrödet i brödrosten, bryt det i mindre bitar och strö över laxen. Vill man ha mer smak och krispighet i knäckebrödet kan man istället steka det i lite olivolja.
  4. Riv osten och pepparroten över laxen, lägg på små dillvippor och mal över lite svartpeppar från kvarn.
  5. Servera laxen med grönsallad och ev bröd eller färsk potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept