Sabayonne med marsalavin och crumble

15 bufféportioner
Från Nyhetsmorgon

Sabayonne, ett luftig äggvisp med marsalavin. Serveras med salt smulpajscrumble och hasselnötter i sked som minidessert. Recept från Årets konditor 2012.

19 december 2012
Visa mer
15 bufféportioner

Du behöver

Sabayonne

  • 5 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl marsalavin

Crumble

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 krm salt

Övrigt

  • 0,5 dl russin
  • 2 msk rostade hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Sabayonne
    Sjud ingredienserna i ett vattenbad under ständig omrörning, när krämen börjar tjockna och fluffa upp sig ta bort den och häll över i en annan bunke så den inte fortsätter att värmas.
  2. En sabayonne ska helst ätas direkt efter att den kallnat, men kan stå några timmar i alla fall. Häll upp i små glas eller exempelvis glöggmuggar.
  3. Crumble
    Smält smöret. Blanda i resterande ingredienser till en jämn lite smulig deg.
  4. Smula ut på ett bakplåtspapper och baka i 175 grader i ca 10-12 min.
  5. När crumblen svalnat blanda den med hackade russin och hasselnötter.
  6. Lägg crumble i en sked och placera över muggen med sabayonne.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept