Marshmallows med limechibouste

20 bufféportioner
Från Nyhetsmorgon

Hemgjorda marsmallows med limekräm, serveras i sked som minidessert eller till en söt fördrink. Recept från årets konditor 2012.

19 december 2012
Visa mer
20 bufféportioner

Du behöver

Marshmallows

  • 1 äggvita (stort ägg)
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 blad gelatin

Limechibouste

  • Hälften av marshmallowsmeten ovan
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 lime, raspet och saften

Gör så här

  1. Marshmallows
    Blötlägg gelatinet
  2. Koka strösocker och vatten till 126 grader.
  3. Vispa upp äggvitan med elvisp eller i vispmaskin och strila sedan sockerlagen över under vispning. Vispa till det känns tungt med elvispen eller ser tjockt ut. Detta tar bara några minuter.
  4. Ta bort hälften av marshmallowen till chibousten(se nedan). Sikta maizena på ett bakplåtspapper och spritsa marshmallowen på det Låt stå minst 3 timmar
  5. Limechibouste
    Vispa upp crème fraichen så den blir tjock Blanda limesaft och rasp med marshmallowsmeten du lagt undan. Blanda ihop de två massorna, fyll en spritspåse och låt vila några timmar i kyl.
  6. Ihopsättning
    Spritsa chibouste på skedar, lägg en marshmallows på. Dekorera med lite limeskal, annars är de fina som de är. Eftersom de är så syrliga passar de bra till en söt fördrink
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept