Palacinka med choklad, glass och bär

Palacinka med choklad, glass och bär
Foto: Tv4

Palacinka med choklad, glass och bär

Av: Cecilia, Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 min

Små plättar med valnötter, choklad och färska bär. En klassiker i istrien!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco, Piemonte, Italien
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten med smak av päron och äpple gifter sig strålande med sötman från chokladen och vaniljen. Syran i vinet gifter sig fint med syrligheten i bären.

Ingredienser

portioner

plättar

  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk strösocker
  • 1 msk smör

Till servering

  • chokladsås (eller nutella)
  • 1 dl valnötter, krossade/hackade
  • 1,5 dl färska blåbär
  • 1,5 dl färska hallon
  • 200 g italiensk vaniljgräddglass (eller vanlig vaniljgräddglass)
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pannkaka i en bunke och stek plättar eller pannkakor. Stek ca 1 minut på varje sida eller tills de har fått fin färg.
  2. Krossa valnötterna lätt i en mortel.
  3. Servera på fat med bären diagonalt över tallriken på mitten, på ena sidan bären en glasskula och den andra sidan en plätt med chokladsås och krossade valnötter.
  4. Lägg gärna lite chokladsås på glassen och strö valnötter på i ett fint mönster. Piffa med citronmeliss.