Cattelins champinjonsallad

Cattelins champinjonsallad
Foto: TV4

En enkel förrätt, favorit för många, från den gamla goda tidens Cattelin i Gamla stan i Stockholm. Restaurang Cattelin blev känd i hela Sverige tack vare Cattelins Kokbok av Ove Pihl som kom ut 1978. Det här är ett vanligt sätt att servera champinjoner på i södra Europa.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vit vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 dl rapsolja
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Blanda vinäger och senap. Rör ner oljan lite i sänder. Salta och peppra. Det blir en stor sats som kan förvaras i kylen ett par veckor.
  2. Ansa champinjonerna. Skiva dem tunt. Pressa över vitlöken.
  3. Blanda champinjonerna och lite av dressingen. Det är viktigt att salladen blandas precis före serveringen, annars blir den mjuk och grå. Strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept