Ugnsbakade rotsaker med rödbetsquinoa och fetaostkräm

Ugnsbakade rotsaker med rödbetsquinoa och fetaostkräm
Foto: Martin Cederblad

Underbart god vegomat som funkar helt på egen hand, eller serverad med kyckling eller laxfilé.

19 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 palsternackor
  • 2 sötpotatisar
  • 4 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödbetor
  • 2 dl röd quinoa
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 50 g fetaost
  • vitlök, olivolja, salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skrubba och ansa alla grönsaker och rotfrukter. Skär sötpotatis, palsternacka och morot i stavar på längden. Dela och kärna ur paprikan. Lägg alltsammans i en ugnsfast form, och ringla en god olivolja över. Baka i ugn i minst 20 minuter, gärna längre.
  3. Strö på flingsalt och nymald svartpeppar när det är klart. Har du citron eller lime hemma så pröva att riva lite skal över de varma rotsakerna före servering, det blir gott!
  4. Under tiden som rotsakerna ugnsbakas, skär rödbetorna i klyftor och koka tillsammans med quinoa i lättsaltat vatten i 15 minuter.
  5. Mosa ihop yoghurt med fetaost och pressad vitlök. Smaka av med olivolja och svartpeppar. Servera såsen kall till de varma rotsakerna och quinoan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept