Min goda tomatsås med oliver och fullkornspasta

45 min
4
Från Nyhetsmorgon

Tomatsås på ugnsbakade tomater, oliver och vitlök som funkar lika bra som en grundsås som direkt till pastan.

Såsen är också toppen som grund till alla typer av soppor, såser och grytor. En mycket användbar grundsås, alltså!

16 november 2007
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 4 st tomater
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • vid servering, salt, peppar, timjan eller basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär alla grönsaker i grova bitar/tärningar. Mosa vitlöken och fördela över det gröna. Ringla en skvätt olja över alltsammans.
  3. Baka grönsakerna i ugn, cirka 20-30 minuter eller tills de ser vackert mosiga och en aningens rostade ut.
  4. Låt såsen svalna, mixa med stavmixer, precis så mycket att det blir såsigt, inte mer. Krydda såsen med salt, peppar och gärna riven färsk basilika.
  5. Servera såsen varm till pasta, med grovriven parmesan, nymald grov svartpeppar och svarta oliver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept