Sotad lax med pestosky, sparris, linser och rucola

Sotad lax med pestosky, sparris, linser och rucola
Foto: Martin Cederblad
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • ca 600 g laxfilé
  • 2 dl le puy-linser
  • soja
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • 2 msk pesto
  • 1 dl olivolja
  • 100 g rucola
  • 1 granatäpple
  • citronpeppar/cajunkrydda
  • 200 g sparris, färsk eller fryst
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka linserna i 20 minuter i vatten smaksatt med soja. Låt linserna rinna av och smaksätt dem med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  2. Mixa peston med olivolja och en näve rucola, smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Dela granatäpplet i fyra delar och pilla ur kärnorna.
  4. Vänd laxen i citronpeppar eller cajunkrydda. Stek i panna i en klick smör eller olja. Det går även utmärkt att torrsteka laxen i teflon om man så önskar.
  5. Var gärna lite ”pann-ekonomisk” och stek först sparrisen i pannan och lägg sedan i laxen. Se till att sparrisen är ätmjuk. Laxen däremot ska absolut ha en rå kärna för att inte bli tråkig!
  6. Lägg upp en hög med linser, rucola och sparris. Lägg laxen ovanpå, och fördela sedan granatäpple och pestosky runt omkring.
  7. Avsluta som vanligt med en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept