Dinkelpizza med chevre och ärtskott

1h 35 min
Dinkelpizza med chevre och ärtskott
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h 35 min

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1 burk pasta/tomatsås typ Dolmio
  • 200 g riven pizzaost
  • 1 st gul/röd lök
  • 1 st fänkål
  • 100 g Chevre
  • ärtskott eller annan färsk ört/krydda (groddar är också väldigt gott på pizzan)

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke. Häll i vatten och rör ut jästen.
  2. Tillsätt salt och olja och större mängden mjöl.
  3. Arbeta till smidig deg och låt vila i minst 1 timme, gärna längre.
  4. Täck gärna bunken med plastfilm så får du en saftigare deg.
  5. Kavla ut degen och lägg den på bakpappersklädda plåtar.
  6. Bred ut tomatsåsen över pizzan, lämna en kant runt om. Strö på lite ost.
  7. Strimla lök och fänkål (dessa kan även förstekas ifall du är känslig) och fördela detta över pizzan. Toppa med chevre.
  8. Baka pizzan i 200 grader i cirka 15 minuter.
  9. Strö färska ärtskott över pizzan och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept