Frasig hoki med ärtor

30 min
4
Från Efter tio

De flesta ungar gillar fiskpinnar. Det enda trista med de färdigköpta är att det känns som om de innehåller mer panering än fisk. Därför gör vi egna fiskpinnar som ger mer fisk och står på bordet minst lika snabbt som de färdigköpta.

14 januari 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 st styckfrysta hokifilé, naturell
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • smör till stekning

Såsen:

  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk bostongurka
  • salt
  • peppar
  • 1 paket frysta ärtor, 250 gram
  • smör

Gör så här

  1. Skär fisken fryst i lagom portionsbitar. Vispa upp äggen i en djup tallrik, lägg upp mjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar. Salta och peppra lätt i mjölet.
  2. Doppa fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Se till att paneringen täcker runt fiskbitarna.
  3. Smält en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun på medelgod värme. Var försiktigt så inte paneringen bränner innan fisken är färdig. Beräkna stektiden till 6-8 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt till servering.
  5. Servera fisken med ärtor, sås och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept