Varm linsröra med ingefära och apelsin

4

Du behöver

  • 4 dl röda linser
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st hackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 cm färskriven ingefära
  • 1 st liten urkärnad chili eller pepparfrukt, hackad
  • saften från 0.5 apelsin
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Koka de sköljda linserna med gurkmeja i buljongen. Linserna ska fortfarande ha tuggmotstånd.
  2. I en separat kastrull eller stekpanna fräser du lök och vitlök med curry
  3. Och spiskummin utan att det tar färg. Tillsätt chili och ingefära och
  4. Låt det fräsa ytterligare någon minut. Rör ned de avrunna linserna och
  5. Apelsinjuicen. Hetta upp det hela och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera röran varm eller ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept