Bulgursallad med timjan och grönsaker

4

Du behöver

  • 4 dl bulgur
  • 8 dl vatten
  • finhackad gurka
  • finhackad rödlök
  • tomat
  • färsk timjan
  • olivolja
  • citronsaft
  • salt
  • peppar
  • buljong

Gör så här

  1. Bulgurvete är lätt att handskas med, bara att hälla på dubbla mängden
  2. Kokande vatten och låta det hela dra i 30 minuter. Det blir också gott att hälla på kokande buljong så får vetet
  3. Mustigare smak.
  4. Blanda det avsvalnade vetet med massor av finhackad gurka som fått
  5. Vattna av sig med salt en stund först, samt finhackad rödlök, tomat samt
  6. Färsk timjan.
  7. Häll på en dressing gjord på lika delar olivolja och citronsaft, salt och peppar. Låt salladen dra en stund före servering och vänd ned också någon gång.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept