Catalongasallad med ägg

Catalongasallad med ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Catalongasallad med ägg

9 ingredienser

Genom att blanchera salladen, dvs sjuda den hastigt, känns rätten mer “matig”. Hittar du inte catalongasallad, använd mangold eller färsk spenat.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg catalongasallad
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 12-16 skivor salami

dressing:

  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • 1 citron, saft av
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skölj salladen och dela den i decimeterstora bitar. Sjud dem hastigt i lättsaltat vatten, bladen ska bara mjukna en aning. Låt rinna av.
  2. Lägg upp bladen på ett fat. Skala och hacka äggen och lägg hacket runt om.
  3. Blanda dressingen, slå den över salladen och servera med salami.