Catalongasallad med ägg

Catalongasallad med ägg
Foto: TV4

Genom att blanchera salladen, dvs sjuda den hastigt, känns rätten mer “matig”. Hittar du inte catalongasallad, använd mangold eller färsk spenat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1 kg catalongasallad
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 12-16 skivor salami
  • Dressing:
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • saft av 1 citron
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skölj salladen och dela den i decimeterstora bitar. Sjud dem hastigt i lättsaltat vatten, bladen ska bara mjukna en aning. Låt rinna av.
  2. Lägg upp bladen på ett fat. Skala och hacka äggen och lägg hacket runt om.
  3. Blanda dressingen, slå den över salladen och servera med salami.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept