Cassoulet med vita bönor

Cassoulet med vita bönor
Foto: TV4

Klassisk fransk husmanskost som inte kräver några andra tillbehör en ett gott lantbröd.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 0,75 liter torra vita bönor
  • ca 350 g rimmat bogfläsk i stora bitar
  • 4 st kabanosskorvar
  • 3 st gula lökar, i klyftor
  • 1 klyfta vitlök, delad
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 st purjolök
  • 1 knippa persilja
  • 2 st lagerblad
  • kött från 1 grillad kyckling
  • 2-3 liter hönsbuljong
  • ca 2 dl ströbröd
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Låt bönorna ligga i blöt över natten. Sila av dem. Lägg bönorna i en stor gryta, slå på buljong så de täcks väl och lägg i fläsket. Stick några hål på korvarna och lägg i dem. Koka upp, skumma ytan och lägg i lök, vitlök, timjan, purjolök, persilja och lagerblad.
  2. Låt grytan koka sakta i 20 minuter. Ta upp korven och dela den i bitar. Sila över buljongen.
  3. Lägg över innehållet i en ugnsform. Blanda i korven och den grillade kycklingen. Varva med ny persilja. Täck ytan med brödsmulor och fukta med buljongen. Ställ i ugnen i 40 minuter eller tills bönorna är helt mjuka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept