Cassoulet

Cassoulet
Foto: TV4

Receptet är för 6 personer, men det är lätt att öka på så att det räcker till ännu fler. Är kassan skral ökar du mängden bönor och tomater och minskar på köttet.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg benfri lammbringa eller bog
  • 250 g rimmat fläsk
  • 400 g kryddig korv
  • 3 dl torra vita bönor
  • 1 burk hela tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • skalet av 1/4 apelsin
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt i rikligt med vatten över natten. Skär lammköttet i 2-centimeterstärningar och strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna grovt och spara spadet. Skala 1/4 av apelsinen med potatisskalare. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bryn lammköttet väl runt om i omgångar i smör. Smält 1 msk smör i en gryta som tål att stå i ugnen, fräs fläsket någon minut, lägg i löken och vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomaterna med sitt spad, tomatpuré, timjan, rosmarin, lagerblad, apelsinskal, 1 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
  3. Lägg i lammkött och vita bönor. Häll på så mycket vatten att det precis täcker, rör om och koka upp. Lägg på lock, ställ in i ugnen och låt stå i ca 1 1/4 timme. 10 minuter före full tid lägger du i korvarna. Ta upp apelsinskalet och korven, skär korven i bitar och lägg tillbaka i grytan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept