Jerk chicken med ugnsbakad sötpotatis och exotiska såser

Jerk chicken med ugnsbakad sötpotatis och exotiska såser
Foto: TV4

En het upplevelse som trivs bäst med familj, vänner och en iskall karibisk öl. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2009
Visa mer
1h
4

Du behöver

Kycklingen

  • 4 st stora kycklingbröst á ca 200 g (totalt ca 800 g)
  • 2 msk Jamaican Jerk Seasoning färdig marinad (obs! mycket stark)

Sötpotatisen

  • 4 st stora sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt

Majssås

  • 500 g majs på burk
  • 3 dl crème fraiche
  • saften av 1 lime

Het Mangosås

  • 500 g färsk eller fryst mango i bitar
  • 6 msk thai sweet chilisås

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med marinaden. Låt ligga i rumstemperatur ca ½ timme.
  2. Skala sötpotatisen och skär dem i klyftor. Lägg dem i kokande vatten och småkoka max 10 minuter. Lägg dem sedan på en plåt, pensla med olivolja, salta lite och baka i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut plåten och låt stå.
  3. Gör i ordning Majssåsen: Häll av vattnet från majsen och mixa den. Rör ner 3 dl créme fraiche och pressa i en lime. Rör om.
  4. Gör i ordning Mangosåsen: Mixa mangon och rör ner sweet chilisåsen.
  5. Bryn kycklingen i stekpanna ett par minuter på varje sida. Lägg dem sedan i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Kontrollera att de är genomstekta. Ställ in sötpotatisen tillsammans med kycklingen de sista fem minuterna för att kunna serveras tillsammans. Serveras med babyspenat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept