Jerk chicken med ugnsbakad sötpotatis och exotiska såser

Jerk chicken med ugnsbakad sötpotatis och exotiska såser
Foto: TV4

Jerk chicken med ugnsbakad sötpotatis och exotiska såser

Av: Cassius Cruickshank

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

1h

En het upplevelse som trivs bäst med familj, vänner och en iskall karibisk öl. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kycklingen

  • 4 kycklingbröst à ca 200 g (totalt ca 800 g)
  • 2 msk Jamaican Jerk Seasoning, färdig marinad (obs! mycket stark)

Sötpotatisen

  • 4 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Majssås

  • 500 g majs på burk
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, saften av

Het Mangosås

  • 500 g mango, i bitar (eller fryst)
  • 6 msk thai sweet chili sås

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med marinaden. Låt ligga i rumstemperatur ca ½ timme.
  2. Skala sötpotatisen och skär dem i klyftor. Lägg dem i kokande vatten och småkoka max 10 minuter. Lägg dem sedan på en plåt, pensla med olivolja, salta lite och baka i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut plåten och låt stå.
  3. Gör i ordning Majssåsen: Häll av vattnet från majsen och mixa den. Rör ner 3 dl créme fraiche och pressa i en lime. Rör om.
  4. Gör i ordning Mangosåsen: Mixa mangon och rör ner sweet chilisåsen.
  5. Bryn kycklingen i stekpanna ett par minuter på varje sida. Lägg dem sedan i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Kontrollera att de är genomstekta. Ställ in sötpotatisen tillsammans med kycklingen de sista fem minuterna för att kunna serveras tillsammans. Serveras med babyspenat.