Cassius trini-sallad

30 min
4
Cassius trini-sallad
Foto: TV4

Caribisk sallad på avokado, räkor och jordnötter toppad med het lime- och kokosdressing. En sallad som får dina smaklökar att drömma sig bort. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2009
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Salladen

  • 750 g färska oskalade räkor
  • 1 st stor mogen avokado
  • 2 dl lökalfagroddar
  • 0,5 st gurka
  • 1 st stor morot
  • 0,5 påse babyspenat (40 g)

Dressingen

  • 2 msk avocadoolja
  • 1 st lime, saften
  • 0,75 dl jordnötter
  • 1 tsk grön currypasta
  • 1 tsk honung
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 nypa salt

Garnering

  • rostade kokosflingor
  • hackade jordnötter

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skölj groddarna och spenaten. Låt rinna av ordentligt. Kärna ur gurkan och skär i bitar. Skala moroten och riv eller skär i tunna strimlor. Skär avokadon i bitar. Lägg spenat, groddar, avocado, morot, gurka och räkor i portionsskålar.
  2. Rosta kokosen lätt gyllenbrun i en torr, het stekpanna. Detta tar bara några sekunder - akta så det inte bränns!
  3. Blanda ihop dressingen: avocadoolja, limesaft, finhackad vitlök, honung, hackade jordnötter, currypasta, kokosmjölk och smaka eventuellt av med lite salt. Häll dressingen över salladen. Strö över rostad kokos och lite finhackade jordnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept