Cassataparfait

Cassataparfait
Foto: TV4

Cassata är italiensk glass med torkade eller kanderande frukter och nötter. Gott även som parfait.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 5 st körsbär i marachino
  • 0,5 dl djupfrysta röda vinbär
  • 40 g hackad mörk choklad
  • 0,5 dl hackad sötmandel

Gör så här

  1. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
  2. Hacka körsbären och blanda i de vispade äggulorna. Blanda grädden i äggblandningen och rör ner blåbär, vinbär, choklad och mandel.
  3. Frys i 5-6 timmar i runt form. Ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept