Carpaccio på lax

Carpaccio på lax
Foto: TV4

Om du fryser in laxen två dygn före servering blir den lättare att skiva. Det är också bra då ovälkomna bakterier försvinner vid djupfrysning. Laxen “gravas” av limesaften, precis som när man lagar ceviche.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g laxfilé i tunna skivor
  • 2 limefrukter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk krossad rosépeppar

Till servering:

  • 0,5 hackad rödlök
  • gröna sallatsblad
  • 1 lime
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 4 skivor rostat bröd

Gör så här

  1. Tina laxen till hälften. Skär den i tunna skivor och bre ut laxskivorna på fyra tallrikar. Pressa över saften från limefrukterna och droppa över olivoljan. Låt stå i 10 minuter.
  2. Skala och hacka rödlöken fint och skär limen i klyftor. Dekorera laxen med sallatsblad, lök och limeklyftor. Strö över krossad rosépeppar och droppa över balsamvinäger. Servera med rostat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept