Carpaccio på ananas och äpple

20 m
4
Från Nyhetsmorgon

Ananas och äpple skivas tunt och marineras i korianderjuice. Serveras med kokosglass.

Tips: Tillsätt färsk chili i marinaden för att få ytterligare sting i desserten.

5 oktober 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 4 äpplen
  • 1 liten ananas
  • 5 kvistar färsk koriander
  • Korianderjuice
  • 10 st torkade korianderfrön
  • 1 dl honung
  • 1 dl äppeljuice
  • 2 lime, skal och juice
  • 10 g färsk ingefära

Servering

  • kokosglass
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala äpplen och ananas. Skiva tunt och lägg ut vackert på en stor tallrik, som en carpaccio.
  2. Koka upp honung, äppeljuice, ingefära och limesaft- och skal. Tillsätt krossade korianderfrön och låt dra ca 5 minuter.
  3. Pensla carpaccion med den varma ingefärsvätskan och servera med kokosglass och färsk koriander. Avsluta med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept