Carpaccio på älg

Carpaccio på älg
Foto: TV4

Carpaccio på älg

Av: Anna-Karin - Vara Grästorp

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

30 m

Halstrad älgcarpaccio som serveras med salsa, friterad kapris och senapsmajonnäs. God förrätt med mycket smak!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Salsa

  • 0,25 gurka
  • 0,5 tomat
  • 25 g gruyèreost (eller comtéost)
  • 1 msk pickles
  • 0,5 tsk solrosolja
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Senapsmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 msk grovkornig senap

Friterad kapris

  • 16 cocktailkapris
  • 2 msk smör
  • 1 msk olja

Carpaccio

  • 200 g älgfilé (eller biff)
  • 4 msk rosmarin
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • rucolasallad

Gör så här

Salsa

  1. Ta ur kärnor från gurka och tomat, tärna fint. Tärna osten och hacka picklesen, rör ihop och tillsätt olja och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.

Senapsmajonnäs

  1. Blanda alla ingredienser.

Knaperstekt kapris

  1. Stek kaprisen i en blandning i smör och olja på hög värme tills den är knaprig och har mörknat lite. Låt rinna av på hushållspapper.

Köttet

  1. Låt köttet tina något, hacka rosmarin strö det och flingsalt på en skärbräda. Rulla köttet i örtblandningen.
  2. Stek köttet hastigt på hög värme så att det får en fin yta. Skär köttet och krydda lite med salt och peppar.

Servering

  1. Lägg över salsan, knaperstekt kapris, rucola och senapsmajonnäsen.