Carpaccio med balsamvinäger

Carpaccio med balsamvinäger
Foto: TV4

Lövtunna skivor av rå oxfilé serveras på en bädd av grönt. Köper du djupfryst oxfilé kan du använda den direkt, frys annars in köttet två dygn före servering. Det här är en sorts carpaccio som är både dramatisk och ovanlig. Servera den som förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g oxfilé

Grön sås:

  • 1 grönsallatshuvud
  • 1 salladslök
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och vitpeppar

Till dekoration:

  • basilikablad
  • grovriven parmesanost

Gör så här

  1. Låt oxfilén tina till hälften. Skär den sedan i lövtunna skivor strax före servering.
  2. Grön sås: Hacka sallat, salladslök och persilja ytterst fint och blanda med oljan, eller kör allt i mixer. Såsen ska få en sammetslen konsistens och en djupgrön färg. Smaksätt såsen med salt, peppar och balsamvinäger.
  3. Lägg upp köttet på assietter och fördela såsen runt om. Krydda köttet med salt och vitpeppar från kvarnen och dekorera med basilikablad och parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept