Bärsallad med vaniljkesella

Bärsallad med vaniljkesella
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Bärsallad med vaniljkesella

Av: Caroline Stampe-Jobeus

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

10 min

En väldigt enkel dessert eller gott mellanmål. Det blir förstås godast med färska bär.

Ingredienser

portioner
  • 1 ask hallon
  • 1 ask blåbär
  • 2 limefrukter, skalet av
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl kvarg
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Tvätta limen noga och torka dem.
  2. Riv försiktigt av skalet och blanda det med sockret.
  3. Vänd bären i sockret.
  4. Blanda kesella med vaniljsocker och florsocker.
  5. Lägg bären i ett glas, toppa med kesellan och servera en skorpa till detta.