Lammfärsburgare med lammkorv

4

Du behöver

  • 8 skivor vit formfranska
  • 2 msk smör
  • 350 g lammfärs
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl kesella
  • 1 msk flytande honung
  • 0,25 gurka
  • Ruccolasallad eller liknande sallad
  • salt och peppar
  • Grillpinnar

Gör så här

  1. Stansa ut formfranskan till rundlar. Smält smör i en panna och smörstek brödet gyllenbrunt.
  2. Lägg på hushållspapper för att torka upp.
  3. Forma lammfärsen till små tunna hamburgare. Ca 5 cm i diameter. (tänk på att de drar ihop sig då de steks). Stek dem på båda sidorna i stekpanna eller grilla dem. Salta och peppra. Låt dem bli rosa i mitten.
  4. Stek/grilla lammkorven. Dela lammkorven i ca 3 cm stora bitar.
  5. Skiva rödlöken i tunna ringar. Skär gurkan i tunna skivor. Plocka salladen.
  6. Mixa mynta, honung och kesella. Salta och peppra.
  7. Sätt samman hamburgaren och stick en grillpinne i den. Servera varm eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept