Kräftsallad med dillkrutonger

4

Du behöver

  • 200 g kräftstjärtar
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 kruka dill + lite till garnering
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka gräslök
  • 0,33 dl äppelcidervinäger
  • skalet av 1 citron
  • 2 skivor formfranska
  • havssalt och vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa olivolja, citronskal, vinäger och dillen till en grön vinägrett. Tärna gurkan, filéa tomaterna och tärna dem. Blanda med kräftstjärtarna. Smaka av.
  2. Krutonger
  3. Skär av kanter på brödet och skiva brödstick. Vänd brödet i olivolja och havssalt. Om ni har dill kvar kan ni mixa den med lite olja för att få en fin färg på oljan att vända brödet i.
  4. Rosta brödet i ugn på 200 grader tills gyllenbrun. Låt svalna.
  5. Lägg upp allt i små glas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept