Hemrökta laxkuber med smörstekta kantareller och laxrom

4

Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • 1 msk enbär
  • havssalt
  • alspån
  • svartpeppar
  • 80 g laxrom
  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • havssalt och svartpeppar
  • Röda mangoldskott eller liknande

Gör så här

  1. Hacka enbär och mixa med salt. Skär laxen i 3 cm stora kuber. Vänd dem i enbärsmixen. Låt stå i ca 1 timme.
  2. Fyll röklådan med alspån. Rök laxen i ca 7 ? 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. (Det går även bra att köpa färdig varmrökt lax)
  4. Hacka löken och svetta den i smöret. Tillsätt svampen och fräs till den blivit gyllenbrun. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg upp allt på en liten tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept