Pasta alla putanesca

Pasta alla putanesca
Foto: Tina Axelsson

Det här är en pastarätt från trakten kring Neapel, där köket är enkelt och rätterna består av vardagliga ingredienser. Tomater förekommer ofta eftersom det var i Neapel som tomatkonservindustrin uppstod. /Caroline Hofberg

24 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilfrukt
  • olivolja
  • 6 st sardellfiléer, hackade
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk oregano
  • 1,5 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • salt och nymalen peppar
  • 300 g pasta
  • nyriven parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilifrukten, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det tar färg. Lägg i serdellerna, rör om och låt koka ihop någon minut.
  3. Tillsätt tomater, oregano, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme under lock cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och häll av kokvattnet. Blanda såsen med den avrunna pastan och servera med parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept