Skagenlax med löjrom

Skagenlax med löjrom
Foto: Tina Axelsson
4

Du behöver

  • 4 st laxfiléer i portionsbitar à 150 g
  • 50 g löjrom

Fyllning:

  • 150 g räkor, skalade
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • 3 msk majonäs
  • 1 dl dill, hackad
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så att du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
  2. Hacka räkorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Toppa med en klick rom.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept