Rostad potatis med sardeller och tomater

Rostad potatis med sardeller och tomater
Foto: Tia Borgsmidt och Ove Lindfors
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Rostad potatis med sardeller och tomater

Av: Caroline Hofberg

Från: Italia Amore

6 ingredienser

Potatis med medelhavssmak. sardeller, soltorkade tomater och rosmarin. Smaker som går hem hos de flesta. Men tänk på att det finns många sorters soltorkade tomater. Leta efter soltorkade cocktailtomater, de mjuka, saftiga och röda!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis (små)
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk färsk rosmarin
  • 8 sardellfiléer
  • 1 dl soltorkade tomater (cocktailtomater)
  • havssalt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren. Blanda potatisen, olivolja och rosmarin i en ugnssäker form.
  2. Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
  3. Hacka sardellerna. Blanda dem med tomater och potatisen när cirka 5 minuter återstår av stektiden. Krydda med salt och peppar.