Primörsallad

Primörsallad
Foto: Tina Axelsson
4

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärter
  • 0,75 dl vårlök, strimlad

Dressing:

  • 3 msk rapsolja, kallpressad
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk skånsk grovkornig senap
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Bryt av den nedre, grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 4 minuter. Dela stjälkarna på mitten. Förväll sockerärterna någon minut i lättsaltat vatten.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Låt grönsakerna rinna av och blanda dem med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept