Pecorino med kompott på rosésallad

4

Du behöver

  • 300 g pecorino, rumstempererad
  • flytande honung
  • valnötter
  • bondbröd
  • Kompott på rosésallad
  • 1 dl russin
  • 400 g rosésallad
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • havssalt
  • nymalen peppar

Gör så här

  1. Lägg russinen i blöt i varmt vatten cirka 15 minuter. Häll av blötläggningsvattnet.
  2. Strimla salladen fint. Skala och skiva rödlöken.
  3. Fräs löken i oljan på svag värme cirka 20 minuter. Blanda i sallad och russin och fortsätt fräsa på svag värme cirka 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Blanda i honung och balsamvinäger och låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll över kompotten i en skål och låt den kallna.
  5. Servera rumstempererade osten tillsammans med kompotten, honoung, valnötter och bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept