Auberginesallad med myntayoghurt

Auberginesallad med myntayoghurt
Foto: Tina Axelsson

I Turkiet och Mellanöstern är aubergine vad potatis är för oss nordbor. Variationerna är oändliga med denna basgrönsak. Den här salladen är god som mezerätt, på en buffé eller till grillade lammkotletter. /Caroline Hofberg

24 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st auberginer, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • olivolja
  • 2 st stora tomater
  • nymalen svartpeppar
  • färsk mynta

Myntayoghurt:

  • 3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 2 msk mynta, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva auberginen och strö över salt. Låt dra i cirka 30 minuter. Torka av auberginen och dela skivorna i halvor.
  2. Stek auberginen i omgångar i en stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva tomaterna och dela skivorna i halvor. Varva auberginer och tomater på ett fat. Mal över peppar och garnera gärna med mynta.
  4. Blanda ingredienserna till myntayoghurten och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept