Vattenmelon med fetaost och mynta

Vattenmelon med fetaost och mynta
Foto: Tina Axelsson

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin ger ocksp en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo. Men jag har också njutit den här salladen tillsammans med ett glas pastis på en terrass i Provence utan några som helst problem. /Caroline Hofberg.

24 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär vattenmelonen i skivor och lägg upp på ett fat.
  2. Smula fetaosten över. Ringla över olivolja och strö på mynta, avsluta med några varv från pepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept