Sommarens goda hallonpaj

Sommarens goda hallonpaj
Foto: Tina Axelsson
Caroline Hofberg
Caroline Hofberg

Sommarens goda hallonpaj

Av: Caroline Hofberg

Från: Pajer

9 ingredienser

Till hallonens söta smak passar det bra med en frisk fyllning av kesella, crème fraiche och apelsin.

Receptet räcker till 8 bitar.

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg för söta degar

Fyllning

  • 1 vaniljstång
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 1,5 dl strösocker
  • 500 g kvarg
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 ägg
  • 3 dl hallon

Till garnering

  • färska hallon

Gör så här

  1. Gör pajdegen efter receptet för söta degar. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, apelsinskal, socker, kesella och crème fraiche.Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
  4. Fördela hallonen i det förgräddade pajskalet och häll krämen över.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, cirka 50 minuter. Låt pajen kallna och garnera med färska hallon vid servering.